RECENT POSTS

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Ενεργειακή αναβάθμιση του δημοτικού σχολείου Στροπώνων απο την Greenpeace




Ο γνωστός ηθοποιός επισκέφθηκε το ορεινό χωριό Στρόπωνες μαζί με την Greenpeace. 
Ήταν πριν λίγες ημέρες, όταν ο ηθοποιός Γεράσιμος Γεννατάς βρέθηκε στο Δημοτικό σχολείο των Στροπώνων, προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες για την ενεργειακή αναβάθμιση του σχολείου.
Η υποδοχή από τους κατοίκους του χωριού ήταν ενθουσιώδη και μεγάλη.
Αυτό που συγκίνησε τον Γεράσιμο Γεννατά ήταν το βλέμμα των μαθητών και η χαρά τους όταν άκουσαν πως το σχολείο του θα μείνει για πάντα ζεστό.

Οι Στρόπωνες είναι από τα χωριά που όταν χιονίζει μένουν αποκλεισμένα ενώ εκεί καταλαβαίνεις τι θα πει χειμώνας. Ακόμα και τους καλοκαιρινούς μήνες με τον καύσωνα, εκεί οι κάτοικοι κοιμούνται με κουβέρτες.
Tο πρόβλημα στο σχολείο ήταν μεγάλο μιας και το χειμώνα το κρύο ήταν τσουχτερό και τα έξοδα για την θέρμανση μεγάλα. 
Η Δημοτική αρχή σε συνεργασία με την GreenPeace, προχώρησαν στην ενεργειακή αναβάθμιση του δημοτικού σχολείου και νηπιαγωγείου και δείχνει τη λύση στο πρόβλημα σε μία χώρα όπου εκατομμύρια πολίτες δεν διαθέτουν πλέον τα απαραίτητα για να ζεσταθούν αυτό τον χειμώνα.

Ο Τάκης Γρηγορίου, υπεύθυνος για θέματα ενέργειας και κλιματικών αλλαγών στο ελληνικό γραφείο της Greenpeace, δήλωσε:
«Η κοινωνία αναλαμβάνει δράση. Η κυβέρνηση ή θα ακολουθήσει το θετικό παράδειγμα των πολιτών και της κοινής λογικής προς την εξοικονόμηση ενέργειας ή θα μείνει κολλημένη σε ένα βρώμικο παρελθόν με χρέη, δυστυχία και ενεργειακή φτώχεια».

Ο Γιάννης Μπουροδήμος, Δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων, δήλωσε:
«Σε μία περίοδο βαθιάς κρίσης, τόσο οικονομικής όσο και κοινωνικής όπως αυτή που βιώνουμε σήμερα, θεωρούμε χρέος μας απέναντι στους δημότες μας, αλλά κυρίως απέναντι στη νέα γενιά, να βάλουμε ως δήμος ένα μικρό λιθαράκι στον αγώνα κατά της κλιματικής υποβάθμισης και της ενεργειακής φτώχειας, προασπίζοντας την πραγματική ανάπτυξη.  
Μεγάλη ήταν και η ανταπόκριση από τις εταιρείες της Εύβοιας.
Εκεί είδαμε και τον τεχνικό προιστάμενο της εταιρέιας Κριμάτογλου AE Κώστα Μωραίτη.
"Από την πρώτη κιόλας που μας προσέγγισε η οργάνωση, δηλώσαμε την στήριξη μας στην πρωτοβουλία αυτή κάνοντας δωρεάν την θερμοπρόσοψη και την στεγανοποίηση των κτιρίων.
Η εξοικονόμηση ενέργειας είναι βασικός στόχος της εταιρείας μας", τόνισε χαρακτηριστικά

Η Greenpeace καλεί τους πολίτες να στηρίξουν τη νέα δράση της, μέσα από την ιστοσελίδα: www.sxoleiomas.org  




phgh: evianews, eviazoom.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: